2008. július 1., kedd

Xenufóbia

Most pedig essen szó Xenuról, (a galaktikus úrról, aki még talán Hitlernél is gonoszabb) és az őt megteremtő sci-fi íróról. Kezdhetjük talán egy idézettel:
"Szavanként egy pennyért írni nevetséges. Ha valaki igazán szeretne egymillió dollárt keresni, annak a legjobb módja, hogy alapítsa meg a saját vallását" L. Ron Hubbard
Sokat gondolkodtunk, hogy ezek után mit is lehet még mondani. Talán elegendő ha egy pár mondatban összefoglaljuk eme vallás lénygét:
"A szcientológusok állítása szerint hitük majdnem 50 000 év bölcsességéből származik, mégis új vallás, amely elkülönítette az élet alapvető törvényeit és olyan technológiát dolgozott ki, melyet alkalmazva boldogabb és szellemiségben gazdagabb lét érhető el. Szerintük tehát a szcientológia olyan dolog, amit az ember tesz, és nem csupán valami, amiben hisz. Vélekedésük szerint a huszadik század első felében fejlődésnek indult fizikai tudományok tették lehetővé a szcientológia kifejlesztését és gyors terjesztését.
Állításuk szerint a szcientológia tudományos módszerek alkalmazása szellemi kérdésekre. A szcientológia előtti hatalmas méretű tudományos előrehaladással nem volt egyenrangú a humán tárgyak előrehaladása. Az ember tudása a fizikai univerzumról messze túlszárnyalta önismeretét. Az ilyen kiegyensúlyozatlanságból származó nyomás magyarázatot ad azon dolgok többségére, melyek felkavarták a társadalmat, és a jövőnket fenyegetik."

Tehát itt még nincs is akkora baj, de ekkor jön ez a Xenu-dolog:
"Xenu, a galaktika ura
Az egyház szerint ennek a történetnek az elmondása szerzői jogokat sért meg, de mivel ez a történet egy amerikai bírósági tárgyaláson tanúvallomásként elhangzott, az Egyesült Államok törvényei szerint tanúvallomásként nyilvános köztulajdonnak számít.
Xenu története fontos szerepet játszik az egyház mitológiájában, csak a szcientológia magasabb szintjét elérő, ún. OT III-as egyháztagok hallhatják. A mitológia szerint a gonosz Xenu 75 millió évvel ezelőtt több milliárd űrlényt semmisített meg itt a Földön azáltal, hogy egy hidrogénbombával felrobbantott egy vulkánt. Az űrlények lelkei, a „thetánok”, később az evolúció során az emberi lényekben találtak otthonra, és ezek a thetánok okozzák az emberek érzelmi problémáit. De szcientológiai kezeléssel, „auditálással”, ezektől a thetánoktol meg tudunk szabadulni."
Megjegyzésként hozzá kell tennünk, hogy a thetánoktól való megszabadulással egyenlő mértékű a pénzünktől való megszabadulás is. És nem hivatalos forrásokból sikerült egy fotót kerítenünk Xenuról, de kijelenthetjük, hogy a kép teljes mértékben hiteles és valósághű ábrázolása a gonosz Űr-úrnak. Ime:

Nincsenek megjegyzések: