2008. július 4., péntek

Jaclyn tetkó tippjei

Jaclyn egy 25 éves írónő Jew Jersey-ből, aki szereti az életet, és átadja magát mindennek, amit ajánlani tud. Szereti az időt olasz ételek evésével eltölteni a barátnőjével, szeret filmeket nézni, és szunyókálni. Mohó olvasó és író, mindig új könyv-, zene- és filmajánlatok után kutat - minden érdekli, ami gondolkodásra készteti. További érdeklődési köre a férfi és női homoszexualitásról szóló könyvektől és filmektől, a tetoválásokon és piercingeken át, a belső díszítésig (feng shui) terjed. De állandó kedvenc időtöltése a szellemvadászat és a fényképalbumozás marad.

Jaclyn magáról írott sorai valóban sok mindent elárulnak róla. Ám arab tetoválás ajánlatai még ennél is többet: a sok könyv, zene és film mégsem volt képes elegendő mértékben gondolkodásra késztetni őt.

Tetoválási ötletek: arab szavak és kifejezések című írását rögtön egy "gyönyörű" bangla szóval kezdi (jobbra). Viszont ezt nyomban egy igazi arab tetoválás követi. Melynek jelentése a felirat szerint "testvér". Valójában két szótárból kimásolt szóról van szó. Sajnos, amit olyan szépen félkövéren felvarrt a tetováló csak arra utal, hogy egy rokoni kapcsolatot jelző szóról van szó. Pontosvesszővel. Az arabok fejjel lefelé fordított pontosvesszőt írnak, ami tisztán kivehető. Annyit elárulhatok: nem túl ősi írásjel az arab nyelvben.
Ami végülis tényleg testvért jelent a két szó közül, az a kutyafuttában fogcsikorgatások és káromkodások közepette felvarrt, elnagyolt, vékony firka a részletesen kidolgozott pontosvessző után. Ehhez csak gratulálni tudunk.

Ezt követi egy olyan újabb "arab" szó, ami engem valahogy kísértetiesen emlékeztet a héberre. Szellemvadászunk is biztos a kísértetet látta benne.

Majd további fantasztikus tippek után valakinek a szétfolyó hátán megtekinthetjük a legjobbat, ami nem más, mint néhány semmilyen nyelven értelmes szavakat nem alkotó, hol szabályosan, hol szabálytalanul egymás után pakolt arab betű. Noha a felirat váltig állítja, hogy a jelentésük: Békesség, erő, bátorság.

Hát nem.

De ha már a bátorságnál tartunk. Ilyen tetoválásokat magunkra varratni kell is a bátorság! És hogy miért adott az Isten egyeseknek több bátorságot, mint észt? Talán azért, hogy azok, akiknek több észt adott, mint bátorságot, tudjanak min röhögni.

Folytatjuk...

Nincsenek megjegyzések: