2009. október 25., vasárnap

Zoé nem szereti

Zoé, a punk festő, "nem szereti, ha megbámulják." Nyilván ezért is igyekszik a külsejével is elvegyülni a tömegben, ezért kerüli a nyilvánosságot, és ezért nem rak fel képeket se magáról a netre.

Még jó, hogy Zoé ilyen visszahúzódó teremtés!

7 megjegyzés:

bitxəšï írta...

:)

endi írta...

régebben azt hittem, hogy ezt a blogot rendes, normális emberek csinálják

most már tudom hogy szimplán bulizósfiatalok

Zoe von Neuwirth-Szilagyi írta...

Szia!
Nos -én volnék az a bizonyos "visszahúzódó Zoé".
Tudod ,ahol éltem 26 éves koromig-ott NEM BÁMULJÁK MEG AZ EMBERT ilyen kinézettel.SŐT.Még ILYENEBBEL sem!(Nyugatberlin bohém művész-és PUNK negyede...)
Egyébként valóban visszahúzódó vagyok,egy külterületen lakom ,ahol szomszéd sincs ,távol mindentől.Imádom az állatokat,természetet és a CSENDET.
Hogy miért teszek fel fotókat magamról...?
A hozzám hasonlóknak meg mert férjem- aki sajnos már nem él ami nagy trauma számomra és a művészvilágnak is! (ő is hozzám hasonló volt,egyébként Derkovits és nivódijas festőművész.....)sajnos őt az öngyilkosságba kergette kishazánk intoleranciája immár 3 éve!Élt 40 évet....)nagyon szerette ezt a stilusomat.Tán neki?A túlvilágra?Mert a holt művészek köztünk járnak.Ő is,Jim A.Kód,El Kazovszkij,Schéner Mihály is.Ismered őket?Nagy magyar festők,egyébként meg jóbarátok voltak...
Nem iszom,nem cigarettázom,nem járok bulikba és igen: -visszahúzódó ember vagyok. Kiskoromban is az voltam ,kevés olyan ember van akikkel volna miről értekeznem.Túl felületes és közönyös meg üres a mai fiatalság.A korombeliek meg már kiégtek.Vagy az igát húzzák...nem értették meg az élet értelmét,hogy mindenkinek elhivatása van e földön.Ami nem a túlélésért meg a rezsiért robotolni némán,majd megöregedni!No mindegy,tudom:meg kell élni,sa gyerek,a férj,a család,a feleség...blabla!
Vissza hozzám. NEM szeretem ha belebámulnak az arcomba:nem illendő dolog!
Csak épp szeretem a különös divatstilusokat mivel magam is tervezek,varrok ruhákat,készitek ékszereket.,-szeretem a fura kerteket,festményeket,zenét.
NEM hogy mások bután nézzenek hanem mert ilyen az izlésem.Ha itthon ülök hetekig is kifestem magamat és tudod:bátoritani akarom a hozzám hasonlóka hogy LEHET az ember extrém stilusú-s MÉGIS drog-piamentes,csendes és hivő.
Fura,mi?
Mégis van ilyen.
Azért kössz,végülis nem irtál semmi sértőt.Mert olyan butus is létezik....!
Minden jót.

Zoe von Neuwirth-Szilagyi írta...

....de Magyarországon nem kell extrém stilus hogy megbámuljanak.Elég ha mondjuk roma vagy,sántitasz,pici vagy,magas vagy,kövér vagy,vékony vagy,túl szép vagy....BÁRMI!
A magyar ember mindég a másikkal foglalkozik-mig saját üres élete tovasiklik s mire észbekap,már küszöbön a kaszás ,s a ember végre ráébred:NEM mások másságával kellett volna foglalkozni hanem megvalósitania önmagát.(na NEM extrém kinézettel,az nem önmegvalósitás,egy tetovált is ugyanúgy elrohad majd a föld alatt mint a szolid kispolgár.Hanem ALKOTÁSSAL_irás,festés,zene,kézműves munka....bármi!Egy asztalos vagy varrónő is megvalósithatja önmagát.)
Csak akkor már....KÉSŐ!
Ha ezt belátnák sokan nem másokon csámcsognának.
Ezért tart Magyarország még ott,ahol kultúrálisan.
Még jó hogy volt egy Gulácsy-nk,Csontváry-nk,Kondor Bélánk ésatöbbi.
Na léptem!

Zoe von Neuwirth-Szilagyi írta...

...egyébként azon az oldalon ahonnét leszedted ezt rólam nem csak ez van.Hanem művészet is,versek meg életfilozófia.
Az persze már nem érdekes,gondolom,nem elég feltűnő,ugye?
Tanuld meg hogy egy ember mindég-EGY EGÉSZ.Van a megjelenése,van az ,amit gondol az,amit csinál.Amit KÉPVISEL a világban.
Nem lehet valakit egysikúan bemutatni,mert igy érthetetlen.Mindennek OKA van,ki miért lesz olyan amilyen.Vagy épp semmilyen.
Nálam minden összefügg.Világjárásaim az USÁ-ba,Európa országaiban 12 éves koromtól.,képzőművész apa-20 éves koromig egy szobában rajzoltam,ébredéstől-elalvásig.Nem ám smár meg szex meg fű mint a mai üres ifjúság!ALKOTÁS.EZERREL!Igen ,extrém kinézettel,mert a hozzá tartozott.Minden mindentől függ.Minden tetkónak JELENTÉSE van.Mondjuk elhunyt férjem rajza vagy egy szeretett kutyám ábrázolása.Bármi!
Képeim,életutam,verseim,kapcsolataim,élményeim,világjárásom ÉS stilusom-EGY EGÉSZ.
Ha te csak ANNYIT látsz hogy itt egy tetovált csaj aki HÚÚÚÚ BAMMEG HOGY NÉ KI és még az mondja ÚTÁLJA HA NÉZIK,és nem érted-hát először is el sem olvastál rólam semmit hogy megértsd a dolgot-másrészt meg elég szomorú.....
Ez kábé olyan mintha a BEATLES-ről ANNYIT tudnál hogy gombafrizurájuk volt.Meg Daliról hogy hegyes bajuszt hordott.
Ez olyan mintha levágnák a kezedet és bemutatnák egy blogban,háníy anyajegy van rajt és ez vagy te....no mindegy,túlbeszéltük igy is már......bizti fiatalka vagy még,én meg már egy vén banyek.
Végülis ,majd megérted idővel.Ha nem,az elég baj volna....
Szióka!

Infaustus írta...

> most már tudom hogy szimplán bulizósfiatalok /endi/

én kettővel találkoztam közülük, ezért elmondhatom: tévedsz, endi.

Moonlight írta...

Megtiszteltetés számunkra, hogy személyesen reagáltál cikkünkre. Örülünk, hogy kifejtetted véleményed. Rendkívül tanulságos volt.