2009. október 5., hétfő

Máj(k)rém


Egy újabb nyilvánvaló átverést szeretnénk itt megemlíteni, az átverés tárgya az étel összetevők. Azok kedvéért akik nem igazán értik elsőre miről is van szó, itt egy példa:
Baromfimájas
Összetevők:ivóvíz, baromfimáj (22%), gyártási szalonna, sertésbőrke, búzaliszt, szójaliszt, részlegesen zsírtalanított zsírszövet, vöröshagyma, szeparált sertéshúspép, konyhasó, burgonyakeményítő, stabilizátor (difoszfátok), fűszeraroma.
A génsebészet mai állása szerint a disznó-csikre kiméra még elérhetetlen ábránd, úgyhogy nincs mentség a turpisságra. Csak azt nem értem, miért kell ilyenbe csalni? Nem lenne valóban egyszerűbb csirkéből csinálni, ha már egyszer ráírják.

Nincsenek megjegyzések: