2009. október 4., vasárnap

Állítsuk meg a globális felmelegedést - legyünk öngyilkosok!

Az emberiség gyöngyszemeinek számító tudósok megint remek ötlettel rukkoltak elő a globális felmelegedés megfékezésére. Nem kell mást tennünk, mint megölni magunkat. Ez két módon lehetséges (mindkettő ugyanaz):

1.
A hagyományos élet eldobó technológiák alkalmazása, mint akasztás, vonat elé fekvés, ablakon kiugrás, vagy ilyesmi. Ugyanis ha 3 ember x mennyiségű üvegház gázt termel, akkor 6 ember legalább 2x mennyiségű üvegház gázt. A legcélravezetőbb tehát rögtön az lenne, ha 1-2 milliárd embert halomra lőnénk egy tömegsírba. Így a többi számára bizonyára elegendő mennyiségű tiszta levegő marad ahhoz, hogy a tehetősebbje továbbra is használhassa luxusterepjáróit, a szegényebbje pedig érje be azokkal a modellekkel, amiket a gyártó csak saját károsanyag kibocsátás kvótájának növelése érdekében gyárt.

Akinek ez túl drasztikus megoldás, az még mindig elköttetheti a petevezetékét, vagy kiheréltetheti magát. Az nem olyan hatékony, mint az előző, de legalább nem súlyosbítja a helyzetet. Mert mi a francnak a világra az a sok kretén, aki még születne. A jelenleg élők komoly hányada se terhelte volna az ökoszisztémát jobban, ha halva születik.

Ha már nem lehet megölni tetszőleges számú élőt, legalább gátoljuk meg a megszületésüket!

Ahogy a következő cikkben említett kutatás is javasolja: http://tech.transindex.ro/?cikk=10141
Hogy ez eddig nem jutott eszünkbe! Pedig hogy mondták az angol kollégák is már korábban (valahol írtunk is róla).

Csak akkor biztos arra gondoltunk, hogy ha fele ennyi ember élne, akkor nyugodtan lehetne szennyezni a környezetet? Akkor nem lenne baj, ha az államok megtorpedózza a károsanyagkibocsátást szabályozó kvóták felállítását szorgalmazó törekvéseket? Mert neki nem éri meg, na. Vagy akkor továbbra is leszarhatnánk a környezetbarát vagy újrahasznosított anyagra épülő technológiákat az autógyártásban és máshol? Nem baj, ha fogy az olaj, mert amíg nincs alternatíva, exponenciálisan nő az ára. És hogy ne is legyen alternatíva, arról teszünk.

Ha pedig okosan irtanánk az embereket, hogy csak azok pusztuljanak, akik amúgy sem képviselnek jelentős vásárló potenciált, akkor továbbra is tékozolhatnánk, időről időre lecserélve tévénket egy szebbre, nagyobbra, jobbra. Vagy vehetnénk teljesen fölöslegesen egy új modelt a kedvenc mp3 lejátszónkból vagy mobilunkból. És továbbra is csomagolhatnánk mindent újra nem hasznosítható színes, fényes, szagos műanyagba. És mindezt még egy védő nejlonfóliába. Amit aztán kidobunk a retekbe, mert mi a fenének őrizgetnénk.

És sok divatos ruhát, amit azok gyártanának, akiket csak azért hagytunk életben, hogy ezeket gyártsák nekünk. És trendi élelmiszert, ami minden tartósítószer dacára majd jól megromolhatna a hűtőnkben, hogy azt is kidobjuk.

2.
Egy másik cikk pedig nagyon bölcsen azt javasolja nekünk, hogy hagyjunk fel a húsevéssel. Ahogy azt a képünkön látható léggömbe fingó tehénnel végzett kísérlet is bizonyítja: a tehén nem más, mint egy klímabomba. És a szűrő nélküli gyárkémények, kamionok, és luxusautók garmadája hozzá képest smafu! Ideje lemondani a húsevésről, hogy környezettudatosan éljünk.

De én tovább megyek. Ne csak a húsevésről mondjunk le, hanem inkább az étel evésről zusammen! Hiszen nem csak a marhahúst kell füstölgő autókon szállítani hanem az aljas paradicsomot is! Ha viszont egyáltalán nem ennénk semmit, az élelmiszeripart minden gázkibocsátásával együtt fel lehetne számolni. Az lenne csak igazán a környezetkímélő!

Legyünk inkább fényevők, vagy ami még jobb (és már vissza is értünk a kezdő témánkhoz), haljunk éhen! Micsoda frappáns megoldás! A mottónk pedig lehetne:

Eat light or die!

2 megjegyzés:

berci írta...

Új-Zélandon volt terv rá, hogy a történelemkönyv lapjaira a legfurcsább adónemmel kerüljenek fel: birkapuki-adó. Van 4 millió ember. És 40 millió birka. Akik sokat eregetnek, és ez hozzájárult a szigetek feletti ózonlyukhoz. Is. És ez nem jó. Hát adóztassuk meg a szellentésüket, átalányértékben, és a befolyt összeget fordítsuk például zöldebb tömegközlekedésre, városi zöldesítésre, erdősítésre, megújuló energiákat használó, de lévén az ország az egyetlen nuclear free terület a világon, szigorúan atommentes erőművekre, stb.
De sajnos a kezdeti lelkesedés lelohadt a megadózottakban. Mármint nem a birkákban, hanem az emberekben.
Pedig, bármennyire is idióta adónam, teljesen jogos.
Csak nehogy bevaduljanak. A birkák.
http://www.youtube.com/watch?v=Gn-KXNcpyt0&fmt=18

Nogay El írta...

:D Köszönjük Zsolt, hogy megosztottad velünk ezeket az értékes információkat! A trailert elnézve már előre rettegünk mi lesz, mikor az aranyhörcsögök besokallnak a mesterséges adalékoktól.