2009. március 25., szerda

Tessék mondani és ez államilag elismert?

Hát ami először kikivánkozott belőlem amikor megláttam a hírdetést, nem igazán leírni való, de mindenesetre több mint érdekes, hogy államilag elismert (!), biztos van OKJ-s száma is. Ha egy kicsit visszaemlékezünk 2006-ra, akkor már feltűnhetett egy pár gyanús dolog az állami jósdákkal kapcsolatban, vajon azt látták előre hogy nagy égés lesz?

2009. március 24., kedd

Sporco affare

Ínséges időket élünk. Don Corleone már nem tudja garantálni a biztonságunkat. A padovaiak üzenetet hagytak nekünk a helyi újságban. Az üzenet fenyegető volt. Már nem félnek a nyilvánosságtól, hanem így tudatják velünk, hogy csak nekünk van okunk félni. Rozsdamentes acélt helyeztek kilátásba nekünk. Mindannyian tudjuk, hogy ez mit jelent.

Szarovszki is csatlakozott hozzájuk. Arcátlanul szemünkre hányják korábbi bűneink. Csak idő kérdése, hogy ránk találjanak...


Az üzenet sokkal több, mint aminek látszik. A fenyegetést mindenkire kiterjesztették, aki nekik keresztbe tesz:
"Ha te is vétkezel valamelyikben, akkor a ... legújabb ékszerkollekciójában megtalálhatod."

Mit?!
Eljött az az idő, amikor már nem szükséges, hogy egy szöveg mondatai között logikai összefüggés legyen ahhoz, hogy megjelenhessen az újságban. Ezek valóban ínséges idők. Amikor vasat adnak el ékszernek. Üveget drágakőnek. És a bűnnek reklámértéke van.

Már az sem érdekes, hogy tudjuk mit beszélünk. Elég ha kimásolunk valami idevágót a wikipédiáról.
Példának okáért a hét főbűn között valójában nem restség áll, hanem a jóra való restség. Ha valami bűnt lennénk lusták megtenni, azt érthető okokból elnézik nekünk.

De nem kell félnünk. Ezek az ékszerek megkímélnek bennünket a főbűnök nagy részétől.
Kevélység? Semmi köze hozzá. Bujaság? Hogy úgy mondjam szexuális orientáció kérdése, hogy milyen bujaságot lehet elkövetni egy ékszerrel. Irigység? Ne aggódjunk, ezeket az ékszereket nem fogják elirigyelni tőlünk. Torkosság? Kétlem, hogy bárki akár csak jóllakna egy üvegdarabbal. Harag? Legfeljebb az ár-érték arány okozhat a vásárlónak némi bosszúságot. Restség? Mint már említettük, abból nem lehet gond, ha megvásárolni vagyunk lusták. Fösvénység? Nos, ez adhatna némi aggodalomra okot, de tekintve, hogy úgyis aranyárban fogják ránksózni a vasat, senki nem vetheti a szemünkre, hogy fösvények voltunk.

2009. március 19., csütörtök

Mi van a cél -ból élet?


Ha kíváncsi ehhez hasonló magvas kérdések válaszára Raeltől személyesen, akkor érdemes ellátogatnia a következő weboldalra: http://hu.rael.org/rael_content/index.php
Ez a Raelian mozgalom honlapja.
Hogy mi az a Raelian mozgalom?
Válaszoljanak erre inkább ők:

"Értelmes Tervez részére Ateista"
De ki az a Rael?
Na jó, nem fárasztom többet az olvasót a raeli megfogalmazással, inkább megpróbálom lefordítani:
Énekes és dalszerző, autóversenyző, és mellesleg Isten küldötte.

Talán jobb lett volna, ha megkéri Istent, hogy fordítsa le Ő inkább a személyes bemutatkozását. De így se rossz. Mi értjük a tréfát!

2009. március 17., kedd

Ezotéria hisztéria


Mit is várhatna az ember Magyarország legnépszerűbb és legidősebb női magazinjától? Komolyságot? Szavahihetőséget? Ugyan már, haladni kell a korral, és ennek szellemében ezotériát! Erre van szüksége minden (magyar) nőnek!
De mit is ajánl a különszám? Megtudhatjuk milyen ereje van a neveknek például. Hát van egy pár amitől valóban nevetni kell, de ezen kívül nem hiszem hogy lényeges kérdés, főleg nem úgy hogy "jellemünk a nevünkben" van, hiszen ha így lenne akkor hamar megoldódna a személyiség zavar problémája, egy név változtatással. Megtudhatjuk még, hogy milyen betegségre vagyunk hajlamosak, egyet én is tudok mondani, hogy aki komolyan veszi ezt, az számolhat az agy lágyulás rizikójával. Továbbá ki az ideális partner? Hát valami hasonszőrű nő, mert épeszű férfi ezt nem viseli sokáig. A rövid ismertető alapján nem kétséges, csak előfizetni érdemes...