2009. február 3., kedd

Szupervilág

A megtévesztés újabb manifesztációjáról számol be a Poronty. Hírességek lubickolnak a szuperanya jelzővel járó dicsfényben. De lássuk csak mivel is lehet kiérdemelni ezt a megtisztelő titulust!
  • Nicole Kidman, színésznő, annak kapcsán lett szuperanya, hogy három héttel szülés után visszament dolgozni.
  • Heidi Klum, modell, úgy tett szert erre a rangra, hogy nyolc héttel szülés után már a kifutón volt. Már alig várták, hogy egy délutánt a gyerekeivel töltsön, hogy ki lehessen mondani: nem csak szupermodell, hanem szuperanya is.
  • És most Rachida Dati, francia igazságügy miniszter, nyerte el a címet azzal, hogy hat nappal a szülés után már ismét munkába állt. Sőt, még nincs egy hónapja, hogy szült, de már EU választásokon indul a szuperanya.
Ha attól lesz valaki szuperanya, hogy otthagyja újszülött gyermekét, és munkába áll, akkor - továbbgondolva ezt az analógiát - rá kell jönnünk, hogy ezzel a recepttel pofon egyszerűen egy egész szupervilágot létrehozhatnánk!

Képzeljük el a szuperautószerelőt, aki ahelyett, hogy olajcserében koszolná össze kezét, pókermeccset játszik.
Lehetnének szuperbiztonságiőrök, akik ahelyett, hogy éberen őriznék a rájuk bízott értékeket, egyszerűen csak alszanak.
Vagy valljuk be milyen szívesen utaznánk azzal a szuperpilótával, aki a repülőgép irányítása helyett keresztrejtvény fejtésével foglalatoskodna!

Á, tudom, hogy ez csak utópia, és nem lehet minden tökéletes! De akkor legalább csak még egy dolog váljon ezen a világon szuperré! Az adóhatóság, hogy adóbehajtás helyett szemetet szedjenek a parkokban!

1 megjegyzés:

endi írta...

Egyes keresztény egyházakban pedig szuperhívőket akarnak a frissen megtértekből, beteg hívőkből, sebesült hívőkből, és mindenkiből csinálni. Legyél szuperhívő, téríts, menj szolgálni, menj dolgozni!