2008. november 15., szombat

Merlin (Beta 0.1v)

Miután mindenki átrágta magát ezen a szerénynek nem mondható (de szerencsére rövid) szakmai önéletrajzon, csak úgy cikáznak is a magyarázatra szoruló konzekvenciák. Pl.: Mágus mindenkiből lehet, olyan mint Ő, a mester mindenképp. Továbbá elvesztünk. A társadalom minden rétegébe bekúszott már a hülyeség, a rendőrségtől kezdve az orvosokon át a politikusokig. Na ki szeretné ha a szívsebésze a kritikus pillanatban egy mestermágustól kérne tanácsot? Másik fontos kérdés, ami felvetődik, hogy vajon OKJ-s szakma e a boszorkány? Vagy valami magasabb minősítés kell hozzá, hogy külföldön is elismerjék? Van-e különbözeti vizsga?

Érdemes amúgy alaposan megfigyelni a fenti képet, magáról a Mesterről, valami olyasmi lehet mintha Szarumán és Vinetu közös gyermekét elcsapta volna egy hippibusz és ezért nem tudta befejezni a héber nyelvleckéit.

Nogay El: Ahogy az lenni szokott, most sem vádolhatjuk félénkséggel az alanyunkat. A héber betűkkel írott szövegből kiderül, hogy az írója nem mutat túl nagy kompetenciát a héber nyelvet és helyesírást illetően. Ennek ellenére bátran ír héber betűkkel a logójába. Héber betűkkel, de nem héber nyelven. Mit csináljunk, ha nem tud héberül... Most minek kérne meg valakit, aki tud, mikor a klientúrájának 99,99%-a úgyse fogja tudni elolvasni, hogy azt próbálta odaírni, hogy "Lui Padre Mestermágus, Budapest, Hungary"? Azt meg végképp nem tudnák megállapítani, hogy ezt is helytelenül tette. Minden egyes hangot nyomatékosítva. Moonlight society díjat adunk annak, a héber anyanyelvű embernek, aki az összes nyomatékosítással ki tudja olvasni a szöveget. Kb. olyan lehet ez nekik, mintha egy magyarnak azt kellene kiolvasnia, hogy "Mméssztérrmmágússz". Valójában ezt is írta. Bár nekünk sikerült megfejtenünk mit is akar mondani, ez nem az ő érdeme volt. Ezért csak gratulálni tudunk Lui Padréh Mésztérmágusnak (így is olvashatnánk, és lehetne belőle a mészégetők ura).

A mágia mindig megsegít - kivéve amikor héberül akarunk írni valamit

Brádör Lui, hadd ragadjuk meg az alkalmat, hogy a RC (Release Candidate) logód héber feliratához javaslatokat tegyünk: a mester אָדוֹן, שַׁלִּיט; מֻמְחֶה; מַסְטֶר; אָמָּן, és a mágus קוֹסֵם, מְכַשֵּׁף szavakra. Ezek kombinációja azonban legyen házifeladat. Ha viszont valóban mészteret akartál írni, akkor mi kérünk elnézést.

Nincsenek megjegyzések: